eEN KLEINE EN FIJNE RESTAURATIE WERKPLAATS!

De Restauratie Dokter is een klein bedrijf, gespecialiseerd in volledige- en deelrestauraties van klassieke auto’s van alle merken en typen. Als liefhebber van klassieke auto's heb ik van mijn liefhebberij ooit mijn beroep gemaakt. Het restaureren van klassieke auto's vind ik het leukst om te doen. Het is iedere keer weer een uitdaging om een auto die in slechte staat verkeert, te restaureren  tot een auto die in topstaat verkeert!  Als liefhebber van klassieke auto’s werk ik met aandacht en passie aan uw auto. Of het nu gaat om een volledige of deelrestauratie, het kan allemaal!

VOLLEDIGE OF DEELRESTAURATIE. WAT IS HET VERSCHIL?

Bij een volledige restauratie wordt uw auto volledig gedemonteerd. Tot de laatste schroef, zoals we vaak zeggen. Alle delen en onderdelen worden beoordeeld en zorgvuldig opgeslagen in ons magazijn . Een volledige demontage is nodig om de auto goed te kunnen restaureren en er zeker van te zijn dat alles weer in nieuwstaat teruggebracht kan worden. Zowel de carrosserie, sierdelen, de techniek, het interieur en accesoires. Al deze delen worden stap voor stap in nieuwstaat terug gebracht en uiteindelijk weer samen gemonteerd tot een prachtige klassieker. Zo'n volledige restauratie is vooral nodig bij auto's die in zo'n slechte staat verkeren, dat deze methode de enige manier is om zo'n auto weer in topstaat te brengen.

Er zijn ook auto's die geen volledige restauratie nodig hebben. Omdat ze nog in een behoorlijk goede staat verkeren en het niet nodig is om zo'n auto volledig te demonteren, om een mooi eindresultaat te krijgen en de auto in topstaat terug te brengen. Dit noemen we een deelrestauratie.   Het voordeel hierbij is dat het restauratieproces sneller kan verlopen en de kosten beheersbaar blijven. Ook auto's die nog volledig origineel zijn en een mooi patina hebben, kunnen met een deelrestauratie weer in goede staat gebracht worden.

Waar u ook voor kiest of welke restauratie uw auto ook nodig heeft, het kan allemaal! Ik verzorg het volledige restauratieproces voor u. Of het nu gaat om de carrosserie, revisie van de techniek of vernieuwen of verbeteren van het interieur.

GESTRANDE OF VASTGELOPEN RESTAURATIES.

In de afgelopen jaren heb ik ook veel "gestrande" restauraties weer vlot getrokken. Dus ook als u ooit zelf aan uw restauratie bent begonnen en het niet lukt om het af te ronden, voltooi ik de restauratie graag voor u.

Wilt u een deel van de restauratie zelf doen en een deel van de restauratie laten doen? Ook daarvoor kunt u bij mij terecht. Ook kan ik, als u wilt, u helpen met het begeleiden van het restauratieproces, tot uw auto helemaal gerestaureerd is.

Alle uit te voeren werkzaamheden bespreek ik voor de start van de restauratie met u. Er worden vervolgens duidelijke afspraken gemaakt en het uit te voeren restauratieproces wordt vastgelegd in een overeenkomst. Tijdens de restauratie wordt u regelmatig geïnformeerd en worden de fases van het restauratieproces steeds met u besproken. Ook wordt de hele restauratie gedocumenteerd met foto’s.

Als uw auto eenmaal klaar is ,wordt hij rijklaar afgeleverd inclusief APK keuring of kentekenkeuring door de RDW. Ook kunt u blijven rekenen op nazorg en service. Zodat u weer jaren kunt genieten van uw klassieker.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw klassieker? Neem dan even contact op!